Peter Edsberg Møllgaard, Fulbright 2022/2023

MIT Media Lab

Efter et succesfuldt akademisk besøg i Alex ‘Sandy’ Pentlands forskergruppe på Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Lab, er jeg nu hjemme igen i Danmark på DTU. Jeg tilbragte fem måneder fyldt med spændende oplevelser, masser af muligheder og videnskabelig udforskning takket være Fulbright.

Hvem har ikke drømt om at samarbejde med nogle af de mest fremragende mennesker inden for sit felt? Jeg studerer menneskelig adfærd ved at undersøge efter skjulte mønstre i store datasæt, som ikke altid er åbenlyse. Under mit ophold samarbejdede jeg med Professor Esteban Moro om, hvordan vores søvnkvalitet påvirkes af de aktiviteter, vi udfører i løbet af dagen. Vi undersøgte dette ved at analysere et unikt datasæt, der indeholder information fra smartphones og smartwatches, der er blevet brugt af over 11 millioner mennesker.

Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Antal studerende

10,000+

Ranking

Ifølge U.S. News & World Report's America's Best Colleges 2022-23 rangerer MIT som nummer 2 blandt nationale universiteter i USA.

Udover min egen forskning har det været meget gavnligt for mig at deltage i ugentlige eksterne præsentationer med et bredt udvalg af etablerede professorer inden for deres respektive felter. Disse præsentationer har været meget givende og har åbnet mine øjne for nye ideer og samarbejdsmuligheder på tværs af forskellige videnskabelige områder. Blandt mange andre spændende arrangementer var jeg med i et hackathon kaldet "Project of the Future of Wellbeing", hvor min gruppe sikrede sig en andenplads. Dette hackathon blev arrangeret af Samsung og MIT og havde til formål at bruge en Samsung-freestyleprojektor til at fremme menneskers sundhed og trivsel.

Fulbright - Mere end et legat!

Mest af alt har mit Fulbright-ophold udvidet både mit akademiske og sociale netværk, hvilket jeg vil nyde godt af resten af mit liv. Jeg har haft den heldige mulighed for at skabe venskaber for livet med mennesker fra hele verden, som jeg vil vedligeholde både gennem min akademiske karriere og socialt, ved at besøge dem og invitere dem til Danmark. Til sommer afholder min DTU-gruppe den store konference IC2S2 i København, hvor jeg allerede ser frem til at genforenes med mange af mine nyfundne venner og vise dem rundt i byen.

At være en del af Fulbright-programmet har også mange fordele både før og under opholdet. At søge om visum kan være en stressende opgave med lange ventetider og usikkerhed, men Fulbright Danmark fungerer som mellemled til ambassaden og giver hjælp og tryghed i processen. Et Fulbright scholarship er et amerikansk “stamp of approval”, og jeg har aldrig før kommet igennem en amerikansk lufthavn så hurtigt! Derudover tildeles man en kontaktperson fra IIE, som sikrer, at opholdet forløber planmæssigt, og man inviteres også til forskellige arrangementer. Jeg fik for eksempel muligheden for at deltage i et foredrag af den amerikanske Secretary of Commerce, Gina Raimondo, om hvordan USA i fremtiden skal være konkurrencedygtige med Kina.

Til dem, der planlægger at tage på et udlandsophold, vil jeg stærkt anbefale at bruge tid på at definere, hvad opholdet skal indeholde, og at være ude i god tid. I begyndelsen var mit projekt lidt uklart defineret, og det gjorde, at jeg brugte en del tid på noget, jeg kunne have forberedt hjemmefra. Derudover vil jeg anbefale at skrive gode ansøgninger til Fulbright og andre fonde for at sikre økonomisk stabilitet, hvilket gør hele opholdet mere afslappet.

Men vigtigst af alt, husk at have det sjovt og vær ikke bange for at prøve nye ting og komme ud af din komfortzone. Selvom det akademiske er vigtigt, er det også vigtigt at huske, at venner og kontakter, du skaber i løbet af opholdet, kan være uvurderlige ressourcer til fremtidige akademiske projekter og faglige udfordringer.

I det hele taget er et udlandsophold en fantastisk mulighed for at udvide både dit faglige og sociale netværk, så vær sikker på at udnytte tiden fuldt ud og skabe minder for livet!