Louise Anker Nexø, Fulbright 2023/2024, Rutgers University

Jeg har altid drømt om at besøge USA. Derfor var et forskningsophold ved Rutgers University en fantastisk mulighed for at kunne opfylde denne drøm sideløbende med at styrke min akademiske faglighed og etablering af netværk i et stærkt internationalt forskningsmiljø.

Nysgerrig på den amerikanske kultur

Allerede fra begyndelsen af forskningsopholdet prioriterede jeg at være nysgerrig på den amerikanske kultur. Dette både i forhold til at udforske mange af New Yorks kulturelle tilbud i weekenderne (fx the Met, jazz clubs, osv.); men i særlig grad også i relation til hverdagen som amerikansk ph.d.-studerende. Bl.a. har jeg deltaget i en Corn Maze (en slags majsmark labyrint), været inviteret til barbecue, samt oplevet Halloween, Thanksgiving, og amerikansk jul og nytår. Alle disse oplevelser har sammen bidraget med nye perspektiver. Ikke kun på den amerikanske kultur, men i sær også med nye øjne på, hvordan vi og jeg gør ting herhjemme i Danmark. Et af mine ’udlandsfortsætter’ er i hvert fald, at jeg gerne vil være bedre til at fejre ikke kun højtiderne, men også sæsonskiftene.

Rutgers University

Antal studerende

50.000+

Ranking

Ifølge U.S. News, er NYU rangeret nr. 5 i Business Programs og nr. 35 i National Universities

Sparring og samarbejde med dygtige forskere

I mit ph.d.-projekt forsker jeg i situationer med toxic adfærd i online gaming. Mere specifikt, så forsker jeg særligt i hvordan bystanders (dvs. spillere, som observerer toxic adfærd) reagerer på situationer med toxic adfærd in-game. Forholder de sig passivt? Griber de ind? Og hvis ja, hvordan? Som del af mit ph.d.-projekt planlægger jeg at gennemføre online felteksperimenter, som zoomer ind på særlige former for bystander interventioner og deres effekter på situationerne.

Formålet med mit forskningsophold på Rutgers University var derfor at opnå sparring og samarbejde med dygtige forskere, som har en større viden og erfaring på feltet omkring netop design af online felteksperimenter. Sammen med Dr. Hana Shepherd har jeg udarbejdet et design for gennemførelse af et online felteksperiment, som er tilpasset et online gaming miljø, og som vil danne grundlag for en senere forskningsartikel.

Fulbright åbner døre

At være Fulbrighter i USA har uden tvivl åbnet døre for mit vedkommende. Det er en stor ting, og jeg er ofte i USA blevet introduceret som Fulbrighter i forskellige sociale og akademiske sammenhænge. Som Fulbrighter har jeg deltaget i mange forskellige netværksarrangementer, og netværket af Fulbrighers har været en god støtte gennem hele forskningsopholdet.

I selve planlægning af mit forskningsophold betød et Fulbright rejsestipendium, at jeg gennem hele visumansøgningsprocessen kunne få støtte og vejledning. For én, som aldrig har stiftet bekendtskab med det bureaukratiske system i USA, så var dette en virkelig stor hjælp. Fulbright havde det fulde overblik over min ansøgningsproces, og jeg kunne koncentrere mig om min forskning og etablering af internationale samarbejdsnetværk.

Råd til andre der overvejer et akademisk ophold

Gør det! Selvom et akademisk ophold i USA selvfølgelig er langt væk fra venner og familie, så har mit forskningsophold været en enorm oplevelse. Både på et akademisk og personligt plan. Derudover, så prioriter gerne andre ting end kun det akademiske. USA har en rig kultur, og der er masser af spændende oplevelser derovre.

Læs mere om Fulbright Denmarks legater her.

Corn Maze