Frederk Ørsted Kjeldal, Fulbright 2023/2024, Massachusetts Institute of Technology

I forbindelse med mine Ph.D. studier på Danmarks Tekniske Universitet, var jeg på et forskningsophold hos Prof. Heather J. Kulik på Massachusetts Institute of Technology. MIT er et af verdens førende universiteter indenfor teknologi og forskning, samt er Prof. Kulik førende indenfor brugen af kunstig intelligens til kemi.

Kunstig intelligens til beregningskemi

Jeg forsker indenfor brugen af kunstig intelligens til at augmentere og forbedre beregninger af kemiske systemer og reaktioner herhjemme i Danmark. Formålet med mit ophold var at opnå ny viden indenfor kunstig intelligens til beregningskemi, mens vi også ville starte et forskningssamarbejde. På MIT forskede jeg i brugen af kunstig intelligens til at modellere katalyse af methan til methanol. At konvertere methan til en mere værdifuld kemisk forbindelse, såsom methanol, er ikke kun økonomisk værdifuldt, men ville også reducere drivhusgasemissioner, hvoraf methan bidrager med cirka 16-20%.

Massachusetts Institute of Technology

Antal studerende

11.000+

Ranking

Ifølge U.S. News, er MIT rangeret nr. 2 i National Universities og nr. 6 i Best Value Schools

Det personlige plan

Udover den enorme faglige viden jeg fik, så fik jeg også meget ud af opholdet på det personlige plan. Man møder en hel masse kloge og inspirerende mennesker fra mange dele af verdenen som arbejder på store videnskabelige problemer for at gøre verden bedre.

Kulturelt var det også et meget spændende ophold, hvor Boston i sig selv er en utrolig spændende by med meget historie, kultur, og sport, men byen ligger også godt i forhold til muligheder for weekendture til New York, New England, og Canada.

Boston, udover at huse nogle af verdens bedste universiteter som MIT og Harvard, er også hjem for mange spændende virksomheder. Der var derfor også mange muligheder for at møde og høre fra den industrielle side af forskningen. Jeg var f.eks. til en konference hos Novartis omkring brugen af kunstig intelligens indenfor udviklingen af lægemidler.

Uundværlig hjælp fra Fulbright

Fulbright var utroligt hjælpsomme til planlægningen af mit udlandsophold. Fra de første trin af visa processen til afrapportering af skat i USA har Fulbright givet uundværlig hjælp. Stemplet som Fulbrighter beriger også ens forskningsophold, da det kan åbne mange døre, såsom møder med andre professorer og invitationer til arrangementer og seminarer.

Samlet set har mit ophold på MIT været en fantastisk rejse, der har udviklet mine faglige kompetencer og været personligt berigende. Jeg vil derfor helt klart anbefale folk at springe ud i at lave akademisk ophold i USA, samt at søge Fulbright legatet. At være Fulbrighter åbner en masse døre i USA og man får en hel masse hjælp til ens ophold.

Læs mere om Fulbright Denmarks legater her.