Sofie á Rogvi, Fulbright 2023/2024. Barnard College, Columbia University,

Personligt var opholdet i New York en kæmpe oplevelse. Det føles som et utroligt privilegie at kunne bo i så skøn en by i 8 måneder og møde nogle interessante og dejlige mennesker både professionelt og privat.

Stor kærlighed til USA

At tage af sted som en familie på fire og se hvordan alle medlemmer kom til at trives i New York var fuldstændig fantastisk. Vores børn havde en virkelig positiv skoleoplevelse i en amerikansk folkeskole, hvilket helt sikkert har styrket dem og formet deres syn på både sig selv og verden.

At bo 8 måneder i New York gav både min familie og mig en følelse af frihed og bekræftede mig i ønsket om en international karriere. Vi oplevede en stor generøsitet og åbenhed og fik en stor kærlighed til USA og et ønske om at komme tilbage en anden gang.

Columbia University

Antal studerende

30.000+

Ranking

Ifølge U.S. News, er Columbia University rangeret nr. 12 i National Universities

Forståelse for Xenotransplantationsfeltet

Jeg tog til USA for at være der hvor forskningen i xenotransplantation (organtransplantation mellem arter) rykker allermest lige nu. Jeg tog afsted for at møde nogle af de mennesker, som forsker i xenotransplantation og interviewe dem om deres drive og om de dilemmaer de møder og for at få teoretisk og metodisk inspiration til at forstå xenotransplantationsfeltet fra en amerikansk antropolog, som har studeret emnet i årtier.

Jeg gennemførte 16 interviews med amerikanske forskere, kirurger, medicinere og sygeplejersker omkring deres erfaringer med xenotransplantation både i forskning og klinik. Flere af interviewene indebar at jeg rejste til andre amerikanske byer og mødte forskerne på deres forskningsinstitution. Det var utroligt interessant at få indblik i den måde manglen på organer i kombination med potentialet i xenotransplantation motiverer forskere til at blive ved med at forske på området på trods af både biologiske, økonomiske og regulatoriske benspænd. Jeg fik gennem mine interviews indblik i hvordan brugen af hjernedøde donorer som modtagere af genmodificerede griseorganer foregår i praksis. Jeg lærte at uenighederne i forskningsfeltet omkring disse studier handler om hvorvidt de kan bringe feltet tættere på kliniske forsøg.

Jeg endte også med at lave både deltagerobservation på en konference, i et laboratorium og på en dyreoperationsstue. På konferencen observerede jeg hvordan de seneste gris-til-menneske hjertetransplantationer blev fejret som en længe ventet kulmination på årtiers forskning.

Jeg fik fagligt meget ud af mine mange møder med min amerikanske professor, som jeg mødtes med næsten ugentligt. Hun var utrolig sød og hjalp mig både med at forstå antropologisk litteratur og den amerikanske transplantationskontekst.

Fulbright åbner døre

Det var fantastisk at komme til USA som Fulbrighter. Jeg fik at vide af min amerikanske vejleder at jeg skulle huske at sige/skrive det, når jeg kontaktede nogen jeg gerne ville tale med. Det er min oplevelse at det har åbnet nogle døre for mig og flere gange mødte jeg forskere, som selv havde været afsted som Fulbrightere.

Fulbright Denmark har været en kæmpe støtte op til mit ophold, særligt ifht. visum og usikkerheder inden opholdet. Jeg skrev også til Fulbright Denmark da jeg var usikker på et skattespørgsmål og det gjorde mig meget tryg at have Fulbright Denmark i den forbindelse også.

Råd til andre der overvejer et akademisk ophold

Kast dig ud i det! Selvom det virker som et stort arbejde at planlægge er det det hele værd. Der er så meget at lære ikke kun akademisk, men også personligt, ved at rejse til USA på et længere ophold. Amerikansk kultur gør at det er nemt at føle sig både velkommen og hjemme – samtidig med at du bliver udfordret.

Læs mere om Fulbright Denmarks legater her.