Pernille Plato Jørgensen, Dansk Fulbrighter 2022/2023

University of Chicago: Min Fulbright oplevelse

Mit primære formål med at rejsen til Chicago var at styrke det allerede etablerede samarbejde med Anders Humlum, der er adjunkt ved University of Chicago. Siden starten af min PH.D. i 2019 har vi arbejdet sammen, men på grund af den geografiske afstand og COVID-19-pandemien har vores kommunikation hovedsageligt været via Zoom. Det var yderst produktivt og givende for vores fælles forskningsprojekter at have mulighed for et tættere samarbejde. Vi fokuserede især på et forskningsprojekt, der undersøger, i hvor høj grad videreuddannelse kan være gavnligt for personer, der rammes af en arbejdsskade. Resultaterne af vores forskning viser, at både de skadede personer og samfundet som helhed kan drage fordel af dette på det økonomiske plan. Mens jeg var i Chicago, udarbejdede vi et arbejdspapir og et nyhedsbrev, som blev offentliggjort af Rockwool Fonden i december 2022.

University of Chicago

Antal studerende

14,000+

Rangering

Som et af verdens førende forskningsuniversiteter giver University of Chicago studerende og forskere mulighed for at stille store spørgsmål, bryde faglige grænser og udfordre konventionel tænkning i enhver disciplin. University of Chicagos rangerer som nr. 6 i 2022-2023 udgaven af Best Colleges er National Universities.

Jeg været yderst tilfreds med kombinationen af et nært samarbejde med min vært og en tilstedeværelse på et førende universitet inden for mit felt.

Pernille Plato Jørgensen, Dansk Fulbrighter 2022/2023

Fulbright - Mere end et legat

Mit Fulbright-ophold har været af stor betydning for min personlige udvikling. Inden min afrejse var jeg bekymret for at føle mig afskåret fra mit netværk og hjemlandet og for, om det ville være muligt for mig at etablere meningsfulde relationer i Chicago på grund af den relativt korte periode, jeg ville tilbringe der. På trods af, at jeg naturligvis savnede mine venner, familie og kulturelle arv fra Danmark, fandt jeg ud af, at jeg var i stand til at håndtere situationen og faktisk trives samtidig. Derudover har jeg opbygget et omfattende netværk af ph.d.-studerende, både lokalt i Chicago og internationalt, som jeg sætter stor pris på, og som vil påvirke min fremtidige karriere positivt.

Det har været en beroligende faktor at have haft Fulbright Denmark som en ekstra samarbejdspartner, især i forhold til administrative aspekter såsom visumprocedurer og andre formaliteter vedrørende mit ophold. Jeg har også haft flere møder med andre stipendiater under Fulbright-programmet, både danske og internationale, som har bidraget til en udvidelse af mit akademiske netværk.


Er du dansker og ønsker at ansøge om en Fulbright-legat for at studere i USA, kan du klikke her for at få mere information.