Daniel Fares Nasser Al-saif, Fulbright 2022/2023

Columbia University

Det glædede mig inderligt at blive udvalgt som Fulbright-studerende for perioden 2022-2023, og jeg føler en dybfølt taknemmelighed for den støtte, der er blevet mig til del. I øjeblikket forfølger jeg en kandidatgrad inden for menneskerettigheder ved Columbia University i New York. Min nuværende studietid omfatter fuldførelsen af mit første år, og der resterer yderligere et halvt år.

Min tid i USA har allerede udgjort en fantastik berigende oplevelse – dette takket være både det akademiske miljø på Columbia University samt den pulserende atmosfære i New York. Mit akademiske forløb har resulteret i en række uventede muligheder, som jeg tidligere ikke ville have haft adgang til. Et eksempel herpå er min medvirken i udformningen af en anmodning om forsigtighedsforanstaltninger indgivet til Den Interamerikanske Menneskerettighedskommission, i samarbejde med jurastuderende fra Yale, med det formål at støtte Leonard Peltiers frigivelse fra fængsel i USA.

Columbia University

Antal studerende

31.000+

Ranking

Ifølge U.S. News & World Report's America's Best Colleges 2022-23 rangerer Cornell University som nummer 11 blandt nationale universiteter i USA.

Fulbright - mere end et legat

Som førstegenerationsindvandrer i Danmark er jeg draget mod New York, hvor mangfoldigheden og migrationsstrømmene har haft et tydeligt præg på byen. Mine studier har bragt mig i kontakt med mennesker fra forskellige hjørner af verden, herunder Kenya, Afghanistan, Ukraine, Rusland og Indonesien. Denne grad af mangfoldighed er ny for mig, og den har forankret mig på en bemærkelsesværdig måde, idet jeg ikke føler mig umiddelbart fremmed i menneskemængden. Siden min ankomst har jeg også haft lejlighed til at deltage i flere musicals, teaterforestillinger samt udforske andre steder i USA som Vermont, Puerto Rico og Maine sammen med mine medstuderende.

Min tid i New York og mine studier ved Columbia University har været transformative og har formet min personlige udvikling på måder, der vil have langvarig indflydelse. At leve i New York har styrket min modstandsdygtighed, tilpasningsevne og bidraget til en stærk arbejdsmoral. Min tid ved Columbia University har udfordret mig intellektuelt og udsat mig for et væld af forskellige perspektiver, hvilket har fremmet min evne til kritisk tænkning. I alt dette har Fulbright været en uvurderlig støtte – både før min rejse til USA og efter min ankomst. Især har Fulbright bidraget til at åbne døre, der ellers ville have været lukkede.