Marie Skov Breum, Fulbright 2022/2023

UC Berkeley

Det akademiske formål med mit ophold ved University of California, Berkeley var, som led i mit PhD projekt, at besøge professor Mark van der Laan og hans forskningsgruppe ved Center for Targeted Machine Learning and Causal Inference. Mark van der Laan er en ekspert inden for kausal inferens i biostatistik. Han har specifikt udviklet metoder inden for ‘targeted learning’, som muliggør brugen af machine learning til at estimere kausale effekter. Disse metoder, der ikke er afhængige af traditionelle parametriske modeller, respekterer den underliggende kausale struktur i data bedre og giver mere præcise estimater. Jeg udbyggede min viden betydeligt ved at diskutere min forskning med Mark og ved at følge et af hans kurser. Derudover samarbejdede jeg med Mark om at udarbejde en artikel om en ‘targeted learning’-tilgang til mediationsanalyse.

University of California, Berkeley

Antal studerende

45,000+

Rangering

Times Higher Education (THE) 2023 rangerede University of California Berkeley som nummer 8 i verden.

Fulbright - Mere end et legat

På det personlige plan har mit Fulbright-ophold udvidet både mit akademiske og sociale netværk. Opholdet var desuden min første rejse til USA, hvilket var en stor oplevelse både kulturelt og naturmæssigt. Jeg nød mange dagsture til San Francisco, som kun er en kort togtur fra Berkeley, samt vandreture til steder som Yosemite og Big Sur.

Fulbright Denmark ydede værdifuld bistand i visumprocessen, der kan være yderst bureaukratisk. Den økonomiske støtte, der fulgte med legatet, var uundværlig, da ‘Bay Area’ er et meget dyrt sted at bo og leve, især i betragtning af den høje dollarkurs i mange år under mit ophold.

Hvis du er interesseret i at søge et Fulbright-legat, så kan du læse mere om vores legater her.