Martin Henriksen, Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Lad mig først slå fast, at når man får en unik mulighed for at komme på et eliteuniversitet som Massachusetts Institute of Technology (MIT), så får man det til at fungere, om man så skal krydse de højeste bjerge eller det farligste vand.

Men selv med en aftale i hus, er vejen dertil stadig meget kringlet, og der er en masse deadlines med universiteterne og visumansøgning. Her var Fulbright noget helt specielt, hvor jeg faktisk nåede at værdsætte støtten og hjælpen med alle ansøgninger mere end de penge, der fulgte med – pengene gjorde et godt ophold til et MEGET godt ophold, men de ville være værdiløse, hvis jeg ikke var kommet afsted. Det er dejligt at have en støtte, hvor intet spørgsmål er for lille til at blive besvaret, og det har været en kæmpe hjælp.

I forbindelse med forberedelse, afrejse og ankomst, så var MIT også selv meget professionelle. Jeg blev taget utroligt godt imod, selvom jeg var en ”alien” mere end 5700 km væk hjemmefra.

Ift. bolig og mad, så er Boston/Cambridge utroligt dyr at bo i, grundet eliteuniversiteterne MIT og Harvard, men også fordi de store medicinfirmaer holder til her, så det kræver en rimeligt solid økonomi at overveje at tage hertil. Opholdet bliver godt under alle omstændigheder, men pengene gør at det bliver ekstra godt da man også tør gør lidt flere ting uden at vende og dreje hver en mønt.

(Artikel fortsætter under billedet)

Fulbrights legater

Fulbrights legater gives til de mest talentfulde kandidat- og PhD-studerende.

Se hvordan du ansøger

“Fulbright var noget helt specielt, hvor jeg faktisk nåede at værdsætte støtten og hjælpen med alle ansøgninger mere end de penge, der fulgte med – pengene gjorde et godt ophold til et MEGET godt ophold"

- Martin Henriksen, Massachusetts Institute of Technology

Jeg blev en del af en gruppe med en meget ung professor, Jeremiah Johnson, men der var bestemt en grund til at han var havnet, hvor han er. Jeg havde forventet en benhård slavepisker, der skulle have mest muligt ud af arbejdskraft til låns, men virkeligheden var meget anderledes, end hvad jeg havde frygtet.

Jeremiah er et geni af den fineste støbning og havde både medmenneskelige kompetencer, nærvær og empati samt en fantastisk måde at motivere sine folk på. En af hans skøre tiltag, i hvert fald for mig, var at holde julefrokost først på restaurant og efterfølgende på en karaokebar.

Gruppemedlemmerne havde ingen savklinger på albuerne, men forsøgte alt hvad de kunne for at involvere sig og bringe alle projekter fremad. Dette har gjort, at jeg havde et fantastisk arbejdsmiljø og kunne tilegne mig en masse viden på meget kort tid.

Arbejdsdagene var typisk 10-12 timer (8 morgen til 18-20 aften) i hverdagene og mindre i weekenden. Ikke at jeg følte, at det var tvunget eller forventet, men blot fordi jeg havde en masse, jeg gerne ville prøve og undersøge, mens jeg havde chancen

"jeg havde et fantastisk arbejdsmiljø og kunne tilegne mig en masse viden på meget kort tid"

- Martin Henriksen, Massachusetts Institute of Technology.