Frederik Almar, Fulbright 2023/2024, Yale University

Jeg har haft den store ære og fornøjelse at være Fulbrighter ved Yale University i efteråret 2023 som en del af min ph.d.-uddannelse i økonomi ved Aarhus Universitet. Opholdet har været ekstremt udbytterigt både professionelt og personligt.

Professionelt udbytte

På det profesionelle plan har jeg lært utroligt meget af at kunne indgå i det verdenklasse forskningsmiljø, som findes på Yale Department of Economics indenfor strukturel arbejdsmarkedsøkonomi. Dét at jeg mange gange om ugen kunne gå til seminarer med andre ph.d.-studerende og forskere og lære om de fremmeste forskningsprojekter, har været meget lærerigt og inspirerende for mit eget arbejde. Jeg har desuden haft rig mulighed for at præsentere og diskutere mine egne forskningsprojekter med fokus på indkomstulighed og sammenhængene imellem ægteskabsmarkedet og arbejdsmarkedet. Flere af Yale’s egen ph.d.-studerende og forskere, inklusiv min Yale-vejleder, er specialister på netop dette forskningsområde, og jeg har derfor gennem samtale med dem fået uvurderlig feedback på mine egne projekter. Desuden har det været en kæmpe fornøjelse, at lære mange nye forskningskollegaer at kende og dermed at styrke mit internationale netværk betragteligt.

Yale University

Antal studerende

6.000+ Undergraduate

Ranking

Ifølge U.S. News, er Yale University rangeret nr. 5 i Best National Universities og nr. 3 i Best Value Schools

Mine professionelle oplevelser i USA gik også udover det ellers fremragende økonomiinstitut på Yale. Jeg havde nemlig den store fornøjelse at besøge min medforfatter på University of Michigan, hvor jeg både fik lejlighed til at give en seminarpræsentation og mødes med lokale ph.d.-studerende og forskere. Derudover deltog jeg i en stor konference i New Orleans med et utal af andre økonomiforskere fra hele verdenen. Jeg er rigtig glad for, at jeg også havde mulighed for, og at jeg tog mig tid til, at opleve disse andre dele af den amerikanske akademiske verden.

Personligt udbytte

Alle disse professionelle oplevelser og udfordringer har også haft et stort positivt aftryk på det personlige plan. Jeg har lært utrolig meget af at skulle navigere i den amerikanske kultur og af at skulle være proaktiv for at opnå nye indsigter og oplevelser. Derudover har jeg heldigvis også haft rig mulighed for at opleve mange forskellige dele af både amerikansk kultur og natur. Jeg er meget importeret over den store mangfoldighed, der findes i USA. Det har været en sund øjenåbner for mig, at kunne stifte bekendtskaber med mange amerikanere. Det ofte polariserede billede, som vi får fremstillet af USA, er, i min optik, heldigvis langt mere nuanceret, end det bliver fremstillet.

Med støtte fra Fulbright Denmark

Fulbright Danmark har gennem hele mit forløb været en kæmpe støtte. De dygtige medarbejdere hos Fulbright har givet mig alle de informationer og rådgivning, som jeg har haft brug for. Deres store engagement har givet mig friheden til at fokusere på det faglige og personlige udbytte af mit ophold med vished om, at der har været styr på alt det administrative, som ellers kan være ganske omfattende i forbindelse med et udenlandsophold. Jeg er desuden blevet mødt med varme og anerkendelse, hver gang at jeg har nævnt, at jeg er Fulbrighter.

Jeg vil opfordre andre, som overvejer et akademisk ophold i USA, at starte deres planlægning i god tid og så ellers bare at springe ud i det. Selvom at det kan virke overvældende i starten, så vil jeg som økonom sige, at det er en investering med stort afkast både på det professionelle og personlige plan. Slutteligt vil jeg varmt anbefale andre også at søge et Fulbright legat, da jeg selv haft virkelig stor glæde af dette.

Læs mere om Fulbright Denmarks legater her.