Anders Ulrik Eliasen, Fulbright 2022/2023, Harvard Medical School

En unik og lærerig oplevelse på Harvard Medical School, Boston Children’s Hospital

Personlig og professionel udbytte

Året i Boston, tilbragte jeg sammen med min hustru og vores 2 børn på 1 og 3 år. Det var et helt uforglemmeligt år, hvor vi havde mulighed for at være sammen os 4 og få en masse spændende oplevelser. Der er ingen tvivl om at højtider og diverse ture var helt fantastiske, men det vi især vil huske er den dagligdag vi fik opbygget i USA, med alt fra daglige indkøb til interaktioner og aftaler med andre børnefamilier, både amerikanske og danske.

Fagligt har opholdet givet mig utroligt meget. Jeg er blevet eksponeret for mange internationale anerkendte forskere inden for mit felt. Jeg var heldig at være på et af de førende universiteter i verden, hvilket var en utrolig lærerig oplevelse, som virkeligt kan give meget, hvis man er nysgerrig og opsøgende.

Efter vi er kommet tilbage til Danmark, har jeg fået en delt-ansættelse, hvor jeg arbejder remote 40% af tiden som postdoc hos gruppen i Boston. Dette giver mulighed for at forsætte det samarbejde, som blev etableret under mit Fulbright forløb.

Harvard Medical School

Antal studerende

12.000+

Ranking

Ifølge U.S. News, er Harvard University rangeret nr. 1 i Best Medical Schools indenfor Research og nr. 22 i Best Medical Schools indenfor Primary Care.

Ny indsigt i nye subtyper af overvægt

Jeg arbejder med statistiske metoder og dataanalyse til at forstå samspillet mellem genetiske variationer og sygdomsudvikling, med et særligt fokus på at forstå subtyper af sygdomme.

Formålet med mit ophold på Harvard Medical School i Boston, var at identificere og forstå hjerne og ikke-hjerne subtyper af fedme/overvægt. Under opholder var jeg hos professor Joel N. Hirschhorn på Boston Children’s Hospital, Harvard Medical School. Joel leder verdens største genetiske konsortie og har netop indsamlet BMI og genetiske data for 5.5 millioner voksne. Vi brugte disse data til at identificere hjerne og ikke-hjerne genetiske subtyper af BMI for herefter at undersøge, hvordan disse påvirkede barndommen inden indtræden af overvægt i 1000 danske børn fra COPSAC kohorterne.

Overordnet giver studiet ny indsigt i nye subtyper af overvægt. Derudover identificerer vi nye mekanismer for disse subtyper i barndommen, der kan spores inden børn bliver overvægtige. Dette er et vigtigt skridt på vejen imod tidlig sygdomsidentifikation og prævention.

Spring ud i det

Fulbright Denmark var en stor hjælp i planlægning af turen. Først og fremmest med hjælp til at få J1 visa til mig og min familie. Derudover var de indledende møder med andre Fulbright scholars meget lærerigt. Det var spændende at høre om, hvordan andre havde planlagt deres tur, og hvilke overvejelser de havde gjort sig.

Mit bedste råd til dig der drømmer om at tage et ophold til USA, er at starte i god tid, og så ellers bare kast dig ud i det. I starten virker det uoverskueligt, men det er det hele værd, og det kommer til at blive den bedste oplevelse man kan forestille sig. Jeg vil helt klart anbefale andre at tage et udlandsophold i USA.

Læs mere om Fulbright Denmarks legater her.