I 2021 drog Henrik Pinholt afsted til Cambridge, MA for at læse en kombineret kandidat- og Ph.d. grad i Fysik på MIT (Massachusetts Institute of Technology).

Henrik deler sine oplevelser fra MIT nedenfor:

“Jeg har i løbet af det sidste år påbegyndt min amerikanske Ph.d. i afdelingen for fysik på Massachusetts Institute of Technology (MIT). Min baggrund er indenfor modellering i biofysikken, og jeg har altid gerne ville forbedre mine matematiske kompetencer samt lære den moderne teoretiske fysik, som den er anvendt i biologien. MIT Physics har dannet de perfekte rammer for dette med deres unikke miljø af teoretiske biofysikere, der arbejder tæt sammen med eksperimentalister. Det er ikke bare mine integraler, der er blevet bedre, det er også min evne til at bygge modeller for biologiske problemstillinger samt at forstå og fortolke den samtidige forskning.

På mange måder kan man sige at min oplevelse som Fulbrighter i USA har åbnet døre. Ikke bare til de faglige egenskaber, men også til et forskningsmiljø på den anden side af Atlanten. Kurserne har været hårde men lærerige, omgivelserne har været nye men spændende, og ikke mindst har folkene omkring mig været engagerede og fantastiske. Det har været vidunderligt at få lov at gå på opdagelse et sted som Boston, hvor den moderne del af det videnskabelige vesten nærmest er udsprunget. New England området er utroligt charmerende, og der er ingen tvivl om at jeg her har fundet et sekundært hjem til det danske. 

Det har på mange måder været en stor omvæltning at skulle flytte sit liv til USA. Ting som i den danske dagligdag ikke skænkes en tanke kan pludselig blive et stort problem som rejsende i udlandet. Problemer med at finde bolig, visum samt praktiske gøremål er alle ting der kan mindske det fulde udbytte ud af et ophold som international studerende. Det er her, hvor Fulbright Denmark har givet mig stor støtte. Ikke blot har de formået at navigere vores årgang igennem en Corona-storm af visa-problemer, men de har også bragt klarhed over en rejse, der på mange måder kan virke uoverskuelig at stå overfor alene. For dette er jeg utroligt taknemmelig.” 

Artiklen fortsætter under billedet

“Jeg håber at folk vil læse dette korte skriv og få lyst til at udleve deres akademiske drømme i det udenlandske. Der er mange flere muligheder derude end vi går og tror, og organisationer som Fulbright bringer disse oplevelser indenfor rækkevidde. Der er lige så mange opholdsidéer, som der er folk, så jeg regner ikke med at alle vil på MIT og nørde formler. Jeg håber dog, at du som læser vil sætte en fem minutters tid af til blot at tænke over, om der også er et sted du ville ønske du kunne rejse hen i verden? Min største overraskelse ved alt dette var hvor indenfor rækkevidde selv de skøreste idéer kan blive, når man først kommer i gang. Tænk over hvad du ville fortryde om tyve år at du ikke gjorde og spring ud i det. Det er mit råd som Fulbrighter.”

Hvis du er interesseret i at søge et Fulbright-legat, så kan du læse mere om vores legater her.