Hvis du skal USA på et studieophold, så er det en god idé at lave et budget – læs mere om vores gode råd til budget herunder.

Med et forestående studieophold i USA kan det være meget brugbart at lave et budget, som indeholder alle indtægter og udgifter under opholdet.  Det er fornuftigt for dig selv at få et overblik over, hvor meget du skal betale og evt. have finansieret. Desuden kræver mange fonde, herunder Fulbright Denmark, at man vedlægger et budget til sin legatansøgning. Ligeledes er det nødvendigt at vise tilstrækkelige midler ved visumansøgning, f.eks. til USA. Herunder kan du lære mere om gode tips til at lave et budget, der kan hjælpe dig godt videre.

Hvad skal med i et budget?

Det kan virke uoverskueligt at finde ud af, hvad der skal med i et budget – det kan derfor være en god idé at finde en skabelon, som du kan tage udgangspunkt i og rette til efter behov.

Det vil være oplagt at dele dit budget op i en sektion med udgifter, en med indtægter, og en linje som opgør differencen. Vigtige udgifter kan være undervisningsudgift (tuition), flybilletter, sprogtest, visumudgifter, husleje i USA og eventuelle udgifter til bolig i Danmark, leveomkostninger, transportudgifter, obligatorisk sundhedsforsikring, rejseforsikring, afbestillingsforsikring samt rejser og oplevelser. I indtægtssektionen kan du inkludere alle indtægter, for eksempel SU, SU-lån, udlandsstipendium, modtagne legater, opsparing m.m.

Vær opmærksom på, at du generelt skal være så realistisk som muligt, når du angiver de forskellige beløb. Derudover er det også altid en god idé at være transparent, så en fond kan se, hvad deres penge kommer til at gå til.

Hvor finder jeg information om ’cost of living’?

Information om ’cost of living’ og realistiske bud på flyudgifter kan findes mange steder. Kender du nogen, der har lagt budget for studieophold i USA og måske endda den samme by, du skal til? Prøv at spørge dem, hvad de f.eks. betalte i husleje og for at spise ude. Der findes også større portaler på nettet (f.eks. Numbeo) med estimater på udgifter til indkøbsvarer, husleje, kulturelle aktiviteter osv. Tjek desuden portaler over mulige fly til destinationen og find et gennemsnitsbeløbet for en rejse. Vær dog opmærksom på, at der kan være stor forskel på udgifter alt efter, om du befinder dig i New York, Los Angeles, Chicago eller Austin. Du kan også finde en rigtig god ressource i det universitet, du skal/gerne vil til – ofte har de estimeret, hvor meget du skal forvente at bruge på on-campus housing og meal plan, deres obligatoriske sundhedsforsikring og forbrug derudover.

Et Fulbright-legat til dig?

Hvis du er kandidat- eller Ph.D. studerende, kan din legatsøgning allerede gå i gang i dag! Læs mere om Fulbright Denmarks legater og processer her, herunder vores Budget Form. Vi uddeler legater på mellem 50.000 DKK eller 100.000 DKK. Husk også, at vores legater er mere end blot en pose penge – du får bl.a. hjælp til visum og du vil desuden opleve, at Fulbright-titlen åbner mange spændende døre for dig i USA. Læs mere om selve programmet her.

Fulbright legater

Hvert år uddeler Fulbright Denmark legater på op til 100.000 til dygtige og ambitiøse studerende og forskere som rejser til USA på et akademisk ophold.

læs mere