Silicon Valley er USA's centrum for kunstig intelligens, og i sommeren 2022 flyttede Gustav Selfort Hartz til Californien for at studere "Machine Learning, Kunstig Intelligens og Entreprenørskab" på University of California, Berkeley.

Læs om Gustavs oplevelse på University of California, Berkeley nedenfor:

University of California, Berkeley, er en førende institution inden for kunstig intelligens på verdensplan. Formålet med mit ophold på universitetet var at videreføre mit arbejde med anvendelsen af kunstig intelligens inden for juridisk praksis. Dette skyldes, at universitetet huser forskerne bag den artikel, der udgør grundlaget for mit speciale om kunstig intelligens anvendelser til legal contract review. Min status som Fulbright scholar var afgørende for, at jeg fik muligheden for at diskutere mit arbejde med disse forskere samt grundlæggeren af den non-profit organisation, The Atticus Project, der stod for dataindsamlingen til The Contract Understanding Atticus Dataset – et centralt datasæt inden for forskningsområdet. Under mit ophold havde jeg desuden mulighed for at studere mine udviklede modeller i dybden, hvilket bygger på professor Gerald Friedlands principper om eksperimentelt design af machine learning-modeller. Dette førte til den konklusion, at modellernes størrelse kunne reduceres markant uden betydelige indvirkninger på ydeevnen. Ydermere gav undervisningen fra professor Sergey Levine mig værdifulde indsigter i kombinationen af reinforcement learning og natural language processing, hvilket jeg nu undersøger nærmere efter afslutningen af opholdet.


Artiklen fortsætter efter billedet.

På det personlige plan var opholdet på University of California, Berkeley også yderst berigende. Iværksættermiljøet på universitetet var ekstraordinært, og jeg formåede at etablere et solidt netværk i “The Bay Area” gennem deltagelse i skolearrangementer og messer som TechCrunch. At være en del af Fulbright-netværket havde en betydelig indvirkning på denne proces. Gennem netværket blev der rigeligt mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter som fodboldkampe, middage, foredrag, vandreture og meget mere. Boende på International House UC Berkeley betød, at jeg dagligt var omgivet af 580 andre fremragende studerende fra 90 forskellige lande, hvilket klart kan anbefales til andre, der overvejer at studere ved UC Berkeley. Gennem International House har jeg dannet venskaber for livet på tværs af USA, Europa, Singapore og Elfenbenskysten.

På trods af et hektisk program formåede jeg også at opleve den smukke natur i Californien og besøge University of California, San Diego. Afslutningsvis blev mit ophold kronet med en rejse til Hawaii sammen med fire venner, jeg havde mødt på universitetet, inden jeg vendte tilbage til Danmark.

Hvis du er interesseret i at søge et Fulbright-legat, så kan du læse mere om vores legater her.