Christopher Damgaard-Carstensen, Fulbright 2023

Networking med verdensførende forskere på Stanford University

Professionelt udbytte

I forbindelse med mine ph.d.-studier ved Syddansk Universitet fik jeg i første halvår af 2023 muligheden for at tilbringe 5,5 måneder ved Geballe Laboratory for Advanced Materials på Stanford University i Californien, hvor jeg var tilknyttet forskningsgruppen ledet af Professor Mark Brongersma. Mit ph.d.-projekt og min forskning er indenfor den del af fysikken som kaldes nanooptik. Her undersøger jeg, hvordan lys kan styres og moduleres gennem interaktion med særligt designede nanostrukturer.

Udover den meget store faglige viden og ekspertise, som Professor Brongersma og hans forskningsgruppe bidrager med, så tilbyder Stanford University også førsteklasses faciliteter til at fremstille og karakterisere de relevante nanostrukturer. En af de ting der imponerede mig mest var, at der på Stanford ikke bare er én eller to professorer indenfor mit felt, men der er verdensførende forskere der arbejder med emner relevant for min forskning. Denne chance for at sparre og netværke med så mange talentfulde og engagerede mennesker indenfor sit felt har været helt enestående.

Stanford University

Antal studerende

16.000+

Ranking

Stanford University er rangeret nr. 5 i QS World University Rankings 2024 og har en optagelsesrate på kun 4%.

Personligt udbytte

Udover at bidrage enormt til den akademiske udvikling, så har opholdet også været en fantastisk oplevelse på et personligt plan. Jeg havde min kone og halvandet årige søn med i fire måneder af opholdet, hvor vi fik lov til at have oplevelsen af at have en hverdag som familie i et andet land. Det har været helt igennem fantastisk at få lov at dele denne oplevelse med dem, og det har gjort, at det er noget vi alle vil huske tilbage på med stor glæde.

Udover en god hverdag var der også mulighed for at rejse rundt og opleve andre dele af Californien og USA. For os lå det primære fokus i at komme ud og køre i USA’s flotte natur og nationalparker, hvilket varmt kan anbefales. Det er så storslået og så anderledes natur, end vi har i Danmark.

Med hjælp fra Fulbright Denmark

Når man snakker med en amerikaner, er det helt tydeligt, at det at være Fulbrighter er noget der bliver genkendt, bærer en vis vægt og kan være med til at åbne døre. Fulbright Denmark er en kæmpe hjælp i hele processen, lige fra før ansøgningen er indsendt, til anskaffelse af visum og helt til efter hjemkomst til Danmark igen. Min kone og jeg er blevet mødt af en stor venlighed hele vejen igennem, og alle spørgsmål (der var mange) er blevet besvaret prompte og kompetent. Især omkring processen med at anskaffe visum har Fulbright Denmark været en enorm hjælp til at holde styr på, at de rigtige dokumenter anskaffes og sendes de rigtige steder hen. De hjalp også med at rådgive i forhold til, hvordan vi bedst gjorde med min familie og hjalp også med deres visa.

Hvis nogen læser dette og overvejer et udlandsophold i USA, så kan jeg kun sige ’Go for it!’. Det er en enestående, fantastisk oplevelse, og noget der vil hænge ved for altid. Vi vil i hvert fald altid have et ”andet hjem” på den anden side af Atlanten nu.