Washington D.C. er som USAs hovedstad centrum for landets sikkerhedspolitik, og i sommeren 2021 flyttede Emilie La Cour til byen for at studere 'Security Studies' på Georgetown University.

Læs om Emilies oplevelse på Georgetown University nedenfor:

“Det var med høje forventninger og spændte nerver i håndbagagen, at jeg landede i Washington DCs sommerhede i august 2021, klar på at starte min M.A. i Security Studies på Georgetown University. Allerede nu, blot halvvejs igennem programmet, står det tydeligt for mig at alle mine håb og forventninger bliver mødt, hvis ikke overgået.

Jeg havde udvalgt Security Studies på Georgetown på grund af den eksplicitte ’practitioner’ tilgang den har. Teori har også sin plads, men jeg ville lære at skrive policy memos, at opdigte praktiske løsninger på alverdens sikkerheds-udfordringer, og fordybe mig i mine interesseområder, som for eksempel klima-relaterede sikkerhedsudfordringer.

Mine fag har indtil videre været enormt spændende og indholdsrige, og de debatter vi har haft i klasselokalerne har budt på perspektiver jeg aldrig selv havde overvejet. Jeg har snævret mig ind på mine kompetencer og interesser gennem undervisningen, men også gennem professionelle oplevelser. 

Jeg faldt hurtigt til i hovedstaden og blev også hurtigt omfavnet af den berømte amerikanske venlighed og gæstfrihed. Det har været nemt og naturligt at opbygge venskaber og bekendtskaber, og man bliver hurtigt inviteret indenfor. For eksempel har jeg nydt en hjemmelavet aftensmad med en professor og hendes familie, og udforsket østkysten i nye venners gamle biler. Jeg er blevet inviteret til Thanksgiving og blevet introduceret overfor hvad amerikanerne kalder øl. Samtidig er deres interesse i Danmark— og vores traditioner, politik, historie, kultur—uendelig. Så jeg har derfor også lavet gløgg og æbleskiver til en gruppe venner, og forsøgt at forklare hvad hygge består i.”


Artiklen fortsætter efter billedet.

“Derudover har det været en klar fordel at have Fulbright-stemplet med mig på min rejse. I både akademiske og professionelle samtaler får jeg konsekvent positive reaktioner på, at jeg er Fulbrighter. Det står uden tvivl, at amerikanere ved hvad Fulbright er, og det har givet mig en automatisk ’leg-up’ i mange henseender. Det havde Fulbright Danmark allerede hentydet til, i de grundige orienteringsmøder de afholdte, så jeg vidste også jeg skulle gøre brug af det.

Fulbright Danmark hjalp derudover med alle andre forberedelser til mit ophold—inklusiv den snørklede visa proces—og har været en uundværlig støtte for mig. Deres medarbejdere kom med ærlig og behjælpelig rådgivning, og stod klar ved telefonen hver gang jeg havde et spørgsmål—selv efter jeg var rejst og stødte på udfordringer herovrefra.

Er du i den heldige position, at du er ved at planlægge dit akademiske ophold i USA gennem Fulbright, kan jeg kun anbefale dig at gå oplevelsen i møde med et åbent sind og slippe din nysgerrighed løs. Med en sådan tilgang, vil du få en oplevelse uden sammenligning og venner for livet.”

Hvis du er interesseret i at søge et Fulbright-legat, så kan du læse mere om vores legater her.