I tirsdags afholdt Fulbright Denmark et pre-departure webinar for de nye danske Fulbrightere, som drager afsted for at studere eller forske i USA i det akademiske år 2022/2023

Så er det tid til at sende de nye danske Fulbrightere afsted til USA, og i den forbindelse opstår der altid en masse praktiske spørgsmål op til afrejse. Fulbright Denmark afholdt derfor et pre-departure webinar for de nye Fulbrightere, hvor de følgende overordnede emner blev dækket:

  • Visumansøgning
  • Planlægning af rejsen til USA
  • Finansiel planlægning
  • Forsikring
  • Ankomst i USA

Når du modtager et Fulbright-legat, så fungerer Fulbright også som din visumsponsor, og programmet assisterer med svar på spørgsmål og støtte fra du modtager legatet til dit ophold slutter.

I år ser vi frem til at sende 6 Masters studerende, 15 Ph.d studerende og 7 forskere afsted. De nye Fulbrightere fordeler sig hovedsageligt i Californien og på østkysten omkring New York og New England, men vi er glade for også at sende studerende og forskere til resten af USA f.eks. Chicago og Minnesota. En liste over alle de nye Fulbrightere samt deres værtsuniversiteter kan findes her.

Legatbeløbet for Masters og Ph.d studerende, som skal studere et fuldt akademisk år i USA, er i år – og også fremadrettet – blevet hævet fra 85.000 DKK til 100.000 DKK. Forhøjelsen sker takket være ekstra økonomisk støtte til Fulbright Denmark fra både dansk og amerikansk side. Samtidig kan det forventes, at antallet af Fulbright-legater vil stige betydeligt i det akademiske år 2023/24, og vi glæder os til næste år at kunne sende endnu flere Fulbrightere afsted til USA.

Er du interesseret i at modtage et Fulbright legat for det akademiske år 2023/2024? Vi åbner ansøgningsportalen  for ansøgninger til det akademiske år 2023/2024 i efteråret 2022. I mellemtiden kan du læse mere omkring vores legater for danske studerende og forskere her.