Columbia University er med sin Ivy League status kendt som et af de mest prestigefyldte universiteter i USA. I sommeren 2021 tog Fulbrighter Clara Grunnet til New York for at læse en kandidat på Columbia's anerkendte School of Journalism.

Læs om Claras oplevelse på Columbia’s School of Journalism nedenfor:

“I august 2021 tog jeg til New York, for at læse en kandidat i Global Thought på Columbia University. Jeg søgte ind på den her uddannelse, i håbet om, at den ville kunne give mig indsigt i nogle af verdens mest komplekse, globale problemstillinger, og værktøjerne til at formidle dem konstruktivt. Programmets opbygning var en blanding af politiske, antropologiske og historiske kernefag, og derudover valgfag, hvor jeg kunne specialisere mig i journalistik. Den her kombination viste sig at være helt ideel, og akademisk set, en kæmpe drøm, der gik i opfyldelse.”

Artiklen fortsætter efter billedet.

"Det var i disse klasseværelser, guidet af stjerneprofessorer, og omgivet de dygtigste studerende fra hele verden, at det virkelig gav mening, at have kæmpet så hårdt for en plads på et af verdens bedste universiteter."

- Clara Grunnet, Fulbrighter 2021/2022

Jeg havde fag om økonomi og udvikling på Columbias School of International and Public Affairs, fag om køn og reproduktivt arbejde på Barnard, undervisning om demokrati og kapitalisme på historiefakultetet, og ikke mindst nogle fænomenale kurser på Columbias anerkendte School of Journalism. Her var det især et intensivt fag om lydjournalistik, hvor vi lærte at producere radio og podcasts, som gav mig de konkrete formidlingsværktøjer, jeg havde håbet at få med hjem. Professorerne på disse fag var uforlignelige, elevgrupperne små, og ressourcerne føltes endeløse. Det var i disse klasseværelser, guidet af stjerneprofessorer, og omgivet de dygtigste studerende fra hele verden, at det virkelig gav mening, at have kæmpet så hårdt for en plads på et af verdens bedste universiteter. Det var her, jeg blev udfordret på mit verdensbillede, og fik forfinet min sans for kritik og analyse. Programmet kulminerede i et speciale, hvor jeg skrev om, hvordan dét, at stå i gæld, er en nærmest universel økonomisk tilstand, vi tager for givet, men som har politisk magt igennem kultur- og identitetsskabelse.

Personligt var det her et ekstremt afgørende år for mig. Niveauet på Columbia var højt, og arbejdsbyrden enorm. Det var intenst at forsøge at leve op til kravene, på en måde der tilfredsstillede professorernes, skolens, og, måske allermest, mine egne forventninger. Jeg var nødt til at lære, at læne mig ind i min faglighed, min erfaring og min viden, og hvile i, at det jeg producerede, var godt nok. Det er svært at holde fast i, på et sted som Columbia, hvis man har en tendens til at sammenligne sig med dem der er omkring én. Men jeg tror også på, at det er en afgørende egenskab at lære, og jeg er taknemlig for udfordringen. Mit råd til studerende, der vil læse et lignende sted i USA, er at gå til det med ydmyghed og nysgerrighed, men samtidig stole på, at du har det der skal til. Og søg Fulbright!”

Artiklen fortsætter efter billedet.

Columbia University er beliggende på Upper West side på Manhattan.

“Fulbright Danmark har været en uvurderlig støtte igennem de 3 år, jeg har forsøgt at komme afsted. Jeg måtte udskyde opholdet af to omgange, og igennem hele forløbet var Fulbright forstående og ekstremt hjælpsomme. Ved ankomst til New York var jeg aldrig i tvivl om, hvilken “forhåndsgodkendelse” Fulbright-stemplet gav, og hvor stort et netværk, det åbnede op. Det legat jeg fik med, gav mig roen og sikkerheden til, at kunne fordybe mig i studierne.

Jeg er mere sikker end nogensinde på, at jeg skal bruge mine nye værktøjer og analyseredskaber, til at lave journalistik der både udvider horisonter og vækker følelser. En form for (lyd)journalistik der anerkender, at folk bedst lærer og husker ting om verden, hvis de samtidig sanser og føler den. Formidling, der ikke gør verden mindre, men større. Min verden er i hvert fald blevet så meget større, af det her år i New York, og jeg står i gæld til Fulbright Danmark, for at gøre det muligt.”

Hvis du er interesseret i at søge et legat, så kan du læse mere om vores legater her.