Er du interesseret i EU-anliggender og politik? Og ønsker du at studere eller forske i USA? Så læs mere om Fulbright Schuman legatet.

Hvert år uddeler The Fulbright Schuman Program mellem 10-15 legater til EU-borgere, som skal studere eller forske i USA i op til et akademisk år. Legatet gives til dygtige og ambitiøse studerende og forskere, hvis studier eller forskning har en tæt tilknytning til USA-EU relationer eller EU-anliggender, politik eller institutioner.

Programmet bliver administreret af Fulbright-Kommissionen i Belgien og er finiansieret i fælleskab af det Amerikanske Udenrigsministerium og Europa-Kommusionens Generaldirektorat for Uddanelse og Kultur. Legaterne kan søges af studerende på kandidat- og phd-niveau samt forskere og post-doc. For mere information om legaterne henvises til programmets officielle hjemmeside.

Ansøgningsfristen for det akademiske år 2023/2024 er 1. december 2022, kl. 12.00 CET, og ansøgningen skal uploades gennem Fulbright Schuman-programmets portal for studerende her og undervisere her.

Det er muligt at søge om et af Fulbright Denmarks andre legater, hvis du ikke modtager et Schuman-legat. Ansøgningsfristen til Fulbright Denmarks legater er d. 14. februar, 2023 kl. 12.00 CET.

Fulbright Schuman Legat

Ansøgningsfristen for legatet er 1. december 2022, kl. 12.00 CET

Læs mere om legatet