Crown Prince Frederik Fund’s legater til studier på Harvard Kennedy School (HKS) – John F. Kennedy School of Government er i år blevet tildelt Huy Cuong Huynh og Thor Sommerstrand.

Huy Cuong Huynh læser statskundskab på Københavns Universitet. Han har en bachelor i medicin, ligeledes fra Københavns Universitet. På Harvard er han blevet optaget på Master in Public Administration til en hel mastergrad.

Huy Cuongs fremtidsplaner og hovedinteresse befinder sig netop i krydsfeltet mellem sundhedssektoren og offentlig administration, idet hans uddannelsesmæssige erfaringer har understreget, at der er brug for ledere, som kender begge sektorer og forstår de udfordringer, der er i den digitale fremtid.

På HKS har Huy allerede fundet fag, der præcist rammer hans interesser inden for big data og kunstig intelligens, men han håber også at supplere med data science på MIT – Massachusetts Institute of Technology og Public Health på Harvard T. H. Chan School of Public Health.

Huy Cuong har haft mange spændende og krævende studenterjobs på bl.a. hospitaler, i Sundhedsstyrelsen og Finansministeriet.  Under studiet har Huy Cuong også været med til at starte forskellige studiegrupper og en meget populær podcast ”Stetoskopet” med ca. 3000 lyttere til information om det danske sundhedssystem.

Thor Sommerstrand er Chief for FN-observatørgruppen Golan i Syrien.. Endvidere er han Cand. scient. Pol. fra Københavns Universitet, samt har taget HD i Organisation og Ledelse fra CBS. Han har arbejdet i den danske hær, i FN og i Forsvarsministeriet. Desvœrre har Covid-19 krisen medført forlœngelse af den nuværende udstationering for FN, så Thor kommer først til USA til det næste akademiske år, hvor han vil læse på Mid-career uddannelsen på Harvard Kennedy School, som en naturlig international akademisk overbygning på de nuværende arbejdserfaringer og uddannelser.

Den 2. juni 2020 forestod H.K.H. Kronprinsen legatoverrækkelsen for Crown Prince Frederik Fund i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

Thor Sommerstrand var desværre ikke i stand til at deltage i legatoverrækkelsen p.g.a. den allerede nævnte Covid-19 krise.

Crown Prince Frederik Fund

Hvert år uddeler Crown Prince Frederik Fund to legater indenfor socialvidenskab til excellente studerende eller professionelle til Harvard University’s John F. Kennedy School of Government.

Læs mere