fbpx
Print

University of California, San Francisco

Af Christina Alhede, Fulbright 2016/17

University of California, San Francisco

Da jeg startede mit ph.d.-projekt var det et stort ønske at få et 12-måneders forskningsophold i USA. På University of California, San Francisco er de pionerer indenfor forskning i hjerterytmeforstyrrelser og det var derfor et stort ønske for mig at arbejde med deres læger, som er blandt verdens førende indenfor behandling og forskning i hjerterytmeforstyrrelser. Ingen i Danmark har tidligere samarbejdet med dem og jeg etablerede selv kontakten til professoren på afdelingen og han var meget åben for at gøre mig til en del af hans forskningsgruppe. Jeg vil anbefale andre at selv tage kontakt til steder, som man kunne være interesseret i at forske og ikke kun begrænse sig til allerede etablerede samarbejder.

På University of California, San Francisco var jeg en del af en travl klinisk afdeling og fik derfor også mulighed for at opleve det amerikanske sundhedsvæsen. Det var en enestående oplevelse at arbejde sammen med mange forskellige nationaliteter, der alle forskede i hjerterytmeforstyrrelser. Min oplevelse var, at der var betydeligt flere forskningsressourcer end jeg har oplevet i Danmark og det gav os stor frihed til at udvikle nye ideer og forskningsprojekter. Udover de spændende og betydningsfulde forskningsprojekter jeg deltog i under mit ophold, deltog jeg i flere kurser og kongresser i hele USA. Mit forskningsophold har været utroligt udfordrende og lærerigt både fagligt og personligt.


Bo og leve i San Francisco

San Francisco er en verdenskendt by og alle verdenskendte IT-firmaer har deres hovedkvarter i byen. Det gør også San Francisco til en af verdens dyreste byer at bo i. Det skal man også tage med i sine overvejelser, når man planlægger et ophold ved et universitet i byen. Man skal være tidligt ude for at søge om økonomisk hjælp til boligudgifter og leveomkostninger – Der skal nemlig samles rigtig mange penge ind. Til gengæld er San Francisco en fantastisk by at bo i, hvor der altid sker noget nyt. Jeg har aldrig rejst så meget som jeg gjorde under mit år i USA. Mange weekender lejede min mand og jeg en bil og tog på roadtrips i Californien. Derudover var vi på 2 ugers roadtrip i Utahs nationalparker, vi fejrede Thanksgiving på Hawaii og jul i den sydlige del af Californien. Jeg vil absolut anbefale, at man får set nogle af de fantastiske nationalparker i USA under sit ophold.

Tak til Fulbright

Jeg har altid haft en drøm at bo og arbejde/studere i USA – Med hjælp fra Fulbright blev mit ophold på University of California, San Francisco en drøm, der fik i opfyldelse. Det har været en stor økonomisk hjælp at modtage et legat fra Fulbright kommissionen, hvilket har bidraget til at gøre mit år i USA til en stor succes både professionelt og personligt.