Fulbright Denmark afholdt i tirsdags et pre-departure webinar for de nye danske Fulbrightere, som skal studere eller forske i USA i det kommende akademiske år 2023/2024.

Det er nu tid til at sende de nye danske Fulbrightere af sted til USA, og der opstår altid mange praktiske spørgsmål op til afrejsen. For at imødekomme dette, afholdt Fulbright Denmark et pre-departure webinar for de nye stipendiater, hvor de fik dækket følgende emner:

  • Visumansøgning
  • Planlægning af rejsen til USA
  • Finansiel planlægning
  • Forsikring
  • Ankomst i USA

Når du modtager et Fulbright-legat, fungerer Fulbright også som din visumsponsor, og programmet yder støtte og svarer på spørgsmål fra det tidspunkt, du modtager legatet, og indtil dit ophold slutter.

I år ser vi frem til at sende 7 Masterstuderende, 22 ph.d.-studerende og 4 forskere af sted. De nye Fulbrightere vil hovedsageligt befinde sig i Californien og på østkysten omkring New York og New England, men det glæder os også at kunne sende studerende og forskere til andre steder i USA, såsom Houston, Chicago og Tulsa. En liste over alle de nye Fulbright-stipendiater og deres værtsuniversiteter kan findes her.

Hvis du er interesseret i at modtage et Fulbright-legat for det akademiske år 2024/2025, åbner vi ansøgningsportalen i efteråret 2023. I mellemtiden kan du læse mere om vores legater for danske studerende og forskere her.