Læs om hvad det Kongelige Akademi fik ud af at være vært for en amerikansk Fulbright Specialist.

Fulbright Specialist Programmet er en nem mulighed for danske institutioner til at få besøg af en amerikansk akademiker på et kortvarigt ophold. Formålet med programmet er at styrke samarbejdet mellem enkeltpersoner og institutioner i USA og værstinstitutioner i Danmark gennem et fælles projekt.

Det Kongelige Akademi har for nylig været vært for en Fulbright Specialist, og i den forbindelse har Mathilde Aggebo, Dekan for Design, udtalt følgende:

“Fulbright Specialisten deltog i en workshop med titlen “Designing for your future selves”. Den foregik på Akademiet med deltagelse af studerende fra kandidatprogrammet Møbel & Objekt. Workshoppen, der er støttet af Bevicafonden og FDB møbler, indgår i særudstillingen Adfærd/Velfærd der frem til marts 2023 kan opleves på Det Kongelige Akademi.

Deltagelsen og kontakten med Fulbright Specialisten har været yderst værdifuld for projektets gennemførelse og vi har også store forventninger til et fremtidigt undervisnings- og forskningssamarbejde omkring temaet “Ageing”. Vi vil helt klart fortsætte samarbejdet med Fulbright Specialisten og Parsons New School of Design og har under opholdet drøftet forskellige muligheder. Vi har talt om både workshops i New York, men også fælles publicering og formidling af vort samarbejde samt nye formater for samarbejde.

Vi har været meget glade og taknemlige for støtte fra Fulbright, der gjorde det muligt at knytte Fulbright Specialisten og Parsons New School of Design tættere til det Kongelige Akademi. I det lange løb, er den personlige kontakt det der bærer et godt samarbejde”

Er din institution interesseret i at være vært for en Fulbright Specialist? Læs mere om programmet i boksen til højre og ved at følge linket.

For yderligere spørgsmål, kontakt os ved at skrive til info@fulbright.dk.

Fulbright Specialist Programmet

Periode:
2-6 uger

Antal legater:
5 per finansår

Fulbright-programmet dækker:
Flybilletter tur-retur (economy class), Health Benefits Program og dagligt honorar.

Værtsinstitutionen dækker:
Indlogering, måltider og transport i Danmark.

Læs mere