fbpx
Print

University of Washington

Af Thomas Kronborg Larsen, Fulbright 2016-17

Det er med stor glæde, at jeg nu afrapporterer mit studieophold på University of Washington, Seattle, USA, som jeg besøgte i foråret 2017 med støtte fra Fulbright. Jeg er phd-studerende inden for Biomedical Engineering and Informatics på Aalborg Universitet og arbejder med prædikton af akutte forværringer i patienter med KOL (rygerlunger). Dette for at undgå hospitalsindlæggelser samt at sænke morbiditeten og mortaliteten forbundet med KOL.

Omkring processen
Før mit ophold var jeg meget i tvivl om jeg kunne realisere min drøm om at tage på studieophold i USA. Lysten var der bestemt, men det virkede som en stor mundfuld og jeg havde lidt svært ved at overskue hele processen. Men da jeg hørte, at Fulbright holdte et oplæg om udlandsophold tænkte jeg, at det måske kunne sætte noget igang. Det viste sig at blive det store omdrejningspunkt for mig, da det blev klart, at de ikke blot kunne støtte økonomisk, men at de også kunne hjælpe mig igennem hele processen. De rådgav mig undervejs og sørgede for, at jeg var på forkant med indsendt materiale og deadlines til eksempelvis visum, kontakt med værtsuniversitetet og meget mere. På den måde blev processen overskuelig for mig på trods af en travl hverdag. Derfor er jeg meget taknemmelig for Fulbright – Uden dem var jeg gået glip af kæmpe oplevelse og en erfaring jeg ikke ville være foruden idag.

Udbytte af ophold
Mit ophold på University of Washington har i særdeleshed været lærerigt. Det har krævet en stor grad af selstændighed, men ens eget engagement bliver også belønnet. Det er enormt givende at prøve sig selv og sine ideer af i et andet miljø, hvor man får mulighed for at overbevise andre og samarbejde uden for de ”trykke rammer”. Jeg har ikke blot opnået større indsigt i mit eget felt, men også fået et bredere perspektiv og nye vinkler efter at have besøgt University of Washington. Endvidere har det været en meget lærerig proces at stå for samtlige stadier igennem perioden. For mig har det involveret en masse kontakt og samarbejde med professorer fra University of Washington og læger fra University of Washington Medical Centre. Kort fortalt designede og konstruerede jeg 20 små kasser, som kunne monitorere KOL-patienternes indeklima og korrelere dette til deres respiratoriske symptomer. Hvis der påvises en sammenhæng, ville jeg kunne forudsige hvornår patienter vil opleve forværringer, og hvorvidt der skal igangsættes en præventiv behandling for at undgå en hospitalsindlæggelse. Forsøget er stadig igangværende og fortsatte derfor efter min hjemrejse, men jeg er meget spændt på at modtage  den indsamlede data. Mit ophold har efterfølgende vagt interesse for, at jeg afprøver det samme i Danmark i et udsnit af TeleCare Nord – Et kæmpe tværsektorielt studie med over 1200 KOL-patienter i Nordjylland. Ligeledes er mit projekt nu også med i forhandlingerne i forbindelse med et fremtidigt telemedicinsk projekt i Brazilien.

Endvidere
Selvom jeg tog til University of Washington for det faglige udbytte, gjorde mine oplevelser uden for universitetet mindst lige så stort indtryk på mig. Det at være Fulbrighter, hvilket i øvrigt er meget prestigefyldt i USA, involverer også en interesse for mennesker og deres kultur. Seattle er en fantastisk by og naturen omkring staten Washington kan ikke beskrives. På trods af det, var det de mennesker jeg mødte på min vej, som har gjort mit ophold til en oplevelse jeg aldrig vil glemme. At opleve en anden verden og møde nye mennesker gør bestemt en til et større menneske – Jeg kan nu bekræfte, at USA er ingen undtagelse og Fulbright er en fantastisk mulighed hertil.

Til slut vil jeg bare sige: Deltag i et oplæg eller tag kontakt til Fulbright, hvis du har bare en lille døm om at tage til USA i forbindelse med dit studie – Du vil ikke fortryde det.