fbpx
Print

Brigham and Women’s Hospital, Harvard Medical School

Af Anne Marie Reimer Jensen, Fulbright 2017/2018

Det har været meget svært for mig at skrive denne afrejserapport, da det for alvor sætter punktum på et udvekslingsophold der uden sammenligning har været det bedste år i mit liv.

Inden afrejse

Planlægning af et udlandsophold er omfattende og man kan nærmest ikke starte for tidligt. Jeg troede at jeg var startet i god tid, men sad alligevel bl.a. med legatansøgning, visumansøgning, boligsøgning og forsikring helt op til afrejse samtidig med min barsel. I den forbindelse havde jeg stor glæde af både Fulbrights hjemmeside og vejledning fra de søde ansatte, og jeg ved ikke hvordan jeg skulle have klaret det uden dem.


Brigham and Women’s Hospital

Brigham and Women’s Hospital

Min hverdag foregik på kontor med seks andre research fellows – både amerikanske og internationale – og var et perfekt miks af produktiv forskningstid og hyggelige stunder ved kaffemaskinen. Jeg var med til at starte et nyt registerstudie op fra bunden, men fik også lov til at arbejde med noget af afdelingens data. Der var ugentlige møder i vores lille forskningsgruppe, hvor alle på skift præsenterede deres projekter og kunne diskutere metoder og resultater med de mere erfarne i gruppen.

At bo i Boston og flytte familien med

Cardiovascular Division på Brigham and Women’s Hospital er et af verdens førende centre for kardiologisk forskning, og læger herfra er med til at styre mange af de store kliniske forsøg inden for ny hjertemedicin. Hver torsdag var der Grand Rounds med foredragsholdere der normal trækker fulde sale til internationale kongresser, og det var ubeskriveligt berigende at opleve et forskningsmiljø med så højt til loftet.

Hverken mig eller min mand havde besøgt Boston før, så vi vidste ikke rigtig hvad vi gik ind til, men det er heldigvis en fantastisk by at bo i, så vi blev glædeligt overrasket. Boston er i udpræget grad en universitetsby, og det internationale miljø præger livet i byen, så det var let at få et godt netværk af både andre danskere, amerikanere og folk fra resten af verdenen. Vi følte os meget hurtigt som en del af byen og kunne virkelig kalde vores nye lejlighed for ”hjem”, selvom det kun var midlertidigt.

Anne Marie og familie til Red Sox game

Tak til Fulbright

Støtten fra Fulbright Kommissionen var fuldstændig uundværlig for at mit ophold i Boston kunne blive en realitet; både den økonomiske støtte men i særdeleshed også den praktiske hjælp med visumansøgning og generel rådgivning i hele planlægningsfasen.

Jeg vil på det varmeste anbefale alle, der har muligheden, at tage et udvekslingsophold i USA og at kontakte Fulbright, hvis man overvejer at skulle afsted.