fbpx
Print

Vejledning – hvad tilbyder vi?

edUSA

Læs mere om Education USA her

Vi tilbyder gratis vejledning om studier, forskning eller praktikophold i USA til alle studerende i Danmark.

Vi er Danmarks eneste Education USA-center, hvilket betyder, at vi er godkendt af U.S. Department of State til at vejlede studerende i Danmark om studier i USA.

Vi giver korrekt og neutral vejledning, idet vi ikke arbejder for bestemte universiteter i USA, men kan vejlede om alle de cirka 5000 universiteter i USA, og kan hjælpe studerende med at finde det universitet, der passer til lige netop dem.

Alle andre i Danmark der vejleder om studier og uddannelse i USA, er enten uddannelsessteder med udvekslingsaftaler på bestemte universiteter, eller agenter der har salgsaftaler med bestemte universiteter, som de får penge fra, når de sender studerende derhen. Vi har ingen interesser, udover at sørge for at danske studerende får et godt, brugbart og spændende ophold i USA.

De fem trin

1.  Undersøg dine muligheder
→ Vi kan hjælpe dig med at danne et overblik over, hvordan du skærer ned på feltet af potentielle universiteter i USA.

2.  Find ud af hvordan du finansierer dit ophold
→ Vi kan vejlede om legatsøgning, og kan også prøve at give dig et overblik over hvilke muligheder, du har for at finansiere dit ophold via SU, Udlandsstipendium osv.

3.  Skriv din ansøgning
→ Hvis du er i tvivl om din ansøgning til de amerikanske universiteter, du søger ind på, vil vi gerne hjælpe dig videre.

4.  Søg om visum til opholdet
→ Har du spørgsmål vedr. dit visum til studie- eller praktikophold, så kontakt os – vi svarer, eller henviser til dem der kan.

5.  Forbered din rejse
→ Vi kan vejlede dig om de praktiske ting, du skal have styr på inden afrejse, og give råd vedr. housing, transport osv.

Disse fem trin kan vi hjælpe dig igennem. Du kan bruge vores vejledning i løbet af alle faserne, og du har mulighed for at stille alle de spørgsmål, du måtte have.

Vejledning

Vi tilbyder følgende former for vejledning:

“Når man går i gang med planlægningen af et ophold i USA på et stærkt universitet, kan det hele godt ligne en jungle. Fulbright falder dermed hurtigt i øjnene i forhold til det relativt store legat de er i stand til at give. Men faktisk er den hjælp og rådgivning som Fulbright giver også voldsomt meget værd. På kontoret i Fulbright har det således været min oplevelse, at det er deres fornemmeste opgave at hjælpe og vejlede i junglen. Denne hjælp er simpelthen guld værd.” Nikolaj Slot Petersen, Fulbright

–  Individuel vejledning: Du kan komme ind på vores kontor til gratis individuel vejledning, hvis du gerne vil snakke med en af vores vejledere om studie- eller praktikophold i USA. Vi giver dig et bedre overblik over forløbet og hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med et studie- eller praktikophold i USA. Send os en mail til info@fulbright.dk og skriv gerne hvad du gerne vil snakke om – så finder vi hurtigt en tid til en personlig vejledning.

–  Vejledning på mail eller telefon: Du kan altid skrive en mail eller ringe til os med spørgsmål vedr. studie eller praktik i USA, og så vil vi vende tilbage hurtigst muligt, og besvare dine spørgsmål.

–  Infomøder: Flere gange hvert semester holder vi infomøde på vores kontor, hvor vi gennemgår, hvordan man kommer i gang med at forberede sit ophold i USA. På møderne gennemgår vi ansøgningsproceduren til universiteter i USA, hvordan du finder frem til det rigtige universitet for dig – og vi kommer naturligvis også ind på, hvorfor du skal læse i USA.

Nogle af vores infomøder omhandler specifikke emner som legatsøgning, praktik, sports scholarships m.m.

– I løbet af studieåret besøger vi en række uddannelsesinstitutioner og holder oplæg og deltager i arrangementer, som f.eks. Internationale dage. Du kan se i vores kalender, hvor og hvornår vi kommer på besøg. Hvis du har spørgsmål til disse arrangementer, er du velkommen til at kontakte os.

Studerende til infomøde

Studerende til infomøde

Oversigt over arrangementer 2018-2019

Fulbright Kommissionen deltager ofte ved arrangementer rundt om i landet. Her kan du se, hvilke arrangementer der er planlagt på nuværende tidspunkt. Hvis du har nogle spørgsmål til disse arrangementer, er du meget velkommen til at kontakte os.

Kommende arrangementer:

Tidligere arrangementer:

14. februar – Infomøde om Fulbrights legater og ansøgningsprocessen, Fulbright Center

27. november – Infomøde om studier i USA og Fulbrights legater, Fulbright Center

20. november – Infomøde om praktik i USA m. besøg fra American Scandinavian Foundation

12. november – Aurehøj Gymnasium

12. november – Infomøde om LLM i USA m. besøg fra Duke University

23. oktober – ExploreIT, Rejs-ud-messe, IT Universitetet

25. oktober – Infomøde om STEM studier i USA, Fulbright Center

11. oktober – International Education Week, Copenhagen Business School

10. oktober – Udlandsdag, Søndre Campus, Københavns Universitet

9. oktober – Studievalg København

4. oktober – AU Study Abroad Fair, Aarhus Universitet

3. oktober – International dag, SDU

1. oktober – International dag, RUC

25. september – Infomøde om sports-scholarships til USA, Fulbright Center

22. september – Nordic Study Abroad Conference, Hellerup

18. september – Infomøde om studier i USA og Fulbrights legater, Fulbright Center

13. september – Uddannelses Messe (MÚ) i Nordens Hus, Torshavn

13. september – Infomøde om Crown Prince Frederik Fund, Crown Prince Frederik Center for Public Leadership, Aarhus Universitet

10. september – Infomøde om Crown Prince Frederik Fund, McKinsey & Company

5. februar – IT Universitetet

International Week på Aarhus Universitet sammen med vores amerikanske Fulbrighter 2014/2015, Nate Ober

International Week på Aarhus Universitet sammen med vores amerikanske Fulbrighter, Nathan Ober