fbpx
Print

Tidslinje hvis du skal studere i USA

Hvordan kommer jeg i gang?

18-12 måneder før studiestart

Når du har besluttet dig for, at du gerne vil studere i USA, vil det første store spørgsmål ofte være ”Hvilket universitet skal jeg studere på?”. Da der er mere end 4500 universiteter i USA, kan det virke uoverskueligt, så til at hjælpe med at begrænse mulighederne, og finde frem til det universitet, der passer bedst til dine behov, kan vi anbefale forskellige søgemaskiner:

–          Collegeboard’s College Search → Bachelor

–          Peterson’s College Search → Bachelor

–          Peterson’s Graduate School Search → Kandidat og Ph.D

Gør dig tanker om, hvad dine ønsker for dit ophold er:

–          Hvad vil jeg gerne studere?

–          Hvilke fag skal jeg bruge for at få merit på mit studie i Danmark?

–          Skal det være et stort eller lille universitet?

–          Hvor vil jeg gerne hen i USA?

–          Skal universitetet ligge i en storby eller en mindre by?

–          Hvad har jeg råd til?

–          Giver skolen scholarships/tuition waivers til internationale studerende?

–          Hvor dygtig er jeg – hvilke universiteter er det realistisk for mig at søge ind på?

12 måneder før studiestart

Hvis du har besluttet dig for, hvilke universiteter du gerne vil søge ind på, så skal du nu undersøge, hvornår de pågældende universiteter har ansøgningsfrist, så du ved, hvor lang tid du har til at lave en god ansøgning. Læs hjemmesiderne for dine udvalgte universiteter grundigt og kontakt evt. universiteterne, hvis du har specifikke spørgsmål vedr. lige netop dette universitet, deres fag og muligheder for internationale studerende. Selvom du ikke har spørgsmål, kan det stadig være en god ide at kontakte universiteterne for at få et bedre indtryk af stedet.

Du skal også sætte dig ind i, hvad det kræver at søge ind på lige netop det eller de universiteter, du vælger. Mange universiteter i USA kræver, at du tager en sproglig test (TOEFL/IELTS) og en videnstest (SAT/GRE/GMAT). Disse tests skal tages inden ansøgningsfrist, så du kan vedlægge resultatet i din ansøgning. Læs mere om de tests her.

Få et godt overblik over hvad din ansøgning skal indeholde, find tidligere undervisere og lignende til at skrive de 2-3 anbefalinger, der oftest skal vedlægges i din ansøgning.

Ansøgningsfrist (ofte mellem november og marts før studiestart i efteråret året efter)

Amerikanske studerende søger ind på flere universiteter. De har ofte et ”drømmeuniversitet”, et godt universitet de har god chance for at komme ind på, og så et ”sikkert” valg, hvor de ved, at det er realistisk at komme ind.

Send din ansøgning til de universiteter du håber at komme ind på.

Forår/sommer inden afgang

Du får svar om optagelse fra universiteterne i løbet af foråret og tidlig sommer. Når du er kommet ind, vil universitetet gå i gang med at udstede de dokumenter, du skal bruge for at få dit visum til dit ophold. Visumprocessen kan tage tid, fra udstedelse af dokumenter, til at få tid til interview på Den amerikanske Ambassade og til at få visum. Det er en rigtig god ide at vente med at købe flybillet, til du har fået dit pas tilbage fra Ambassaden med dit visum i. Varierende omstændigheder kan forsinke udstedelsen af visum. Læs mere om visumprocessen her.

I denne periode skal du også overveje alt det praktiske før afrejse, som f.eks  hvor og hvordan du finder bolig i USA, og muligheder for transport der hvor du skal bo osv.

August/september

Du har fået det hele på plads, og er klar til at tage af sted for at studere i USA!