fbpx
Print

FAQ Vejledning

Koster det noget at få vejledning hos Fulbright Kommissionen?

Nej, det er helt gratis at få vejledning hos os, og vi er de eneste i Danmark, der ikke skal have dig ind på udvekslingsaftaler eller agentaftaler.

Hvor tit holder I infomøde, som jeg kan deltage i?

Vi holder flere infomøder hvert semester. Se i vores kalender på vores hjemmeside, hvornår det næste møde finder sted. Vi holder generelle infomøder om at læse i USA, optagelse på universitetet i USA osv. og mere specifikke infomøder om f.eks. legatsøgning eller sports scholarships. Vi holder møder både her på vores kontor og på de danske uddannelsessteder.

Hvordan melder jeg mig til jeres infomøde?

Send en mail med tilmelding til info@fulbright.dk og skriv hvilken dato, du ønsker at deltage, og du modtager herefter bekræftelse på din tilmelding fra os.

Kan jeg få personlig vejledning om studier i USA hos jer?

Ja, det kan du. Ring eller send en mail til os og aftal tid.

Kan jeg kontakte jer, selvom jeg ikke ved, hvor jeg skal hen i USA?

Ja, du kan altid kontakte os og stille spørgsmål om, hvordan du griber det hele an lige meget, om du allerede har fundet et universitet eller om du er på helt bar bund men drømmer om at studere i USA.

Hvad kan I hjælpe mig med?

Vi svarer gerne på alle de spørgsmål, du har vedr. studier eller praktik i USA. Hvis vi ikke kender svaret, gør vi vores bedste for at henvise til nogen, der kan hjælpe.

Hvornår skal jeg gå i gang med forberedelser til mit studie i USA?

Vi anbefaler, at du starter 12-18 måneder før, du gerne vil starte, især hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvilket universitet du vil søge ind på.

Hvornår er der ansøgningsfrist på amerikanske universiteter?

Det er meget forskelligt, hvornår de individuelle universiteter har ansøgningsfrist, men som udgangspunkt plejer det at ligge mellem november og marts. Så snart du ved, hvor du vil søge ind, bør du tjekke ansøgningsfristen, så du ved, hvor lang tid du har til at arbejde på din ansøgning.

Hvad er ”Ivy League”-universiteter?

Ivy League er et udtryk, der bruges om en række universiteter i USA, der er blandt de mest søgte og højst rangerede universiteter i USA (og verden) og anses for at være meget prestigefyldte.

Kan jeg komme ind på et Ivy League-universitet?

Med en god og stærk ansøgning, vel at mærke med gode karakterer, gode anbefalinger og godt ”personal statement”, burde du have ligeså gode chancer som så mange af de andre, der søger ind. Brug god tid på ansøgningen og forbered dig i god tid, så du måske kan nå at optimere dit CV m.m. Universiteterne i USA vurderer både ansøgere på deres karakterer, men også på aktiviteter uden for studiet, f.eks. studierelevant arbejde, frivilligt arbejde, politisk aktivitet, organisationsarbejde osv. Men vær realistisk – hvis du ikke er topstuderende i Danmark, så er du det heller ikke i USA.

Hvilke af universiteterne i USA er bedst?

Selvom der selvfølgelig er universiteter, som er meget kendte både i USA og resten af verden, så er det vigtigste, når du skal studere i USA, at skolens udvalg af fag osv. passer til dine behov – og sådan et universitet kan findes i hele landet, ikke kun i de mest populære områder (øst- og vestkyst). Ofte er det også billigere at gå på et mindre kendt universitet.

Skal jeg have visum til at studere i USA?

Ja! Du skal altid have et visum til USA til det formål, du har i USA. Som studerende betyder det, at du skal have et visum, der er godkendt til studerende. Ofte får du et J-1 eller F-1 visum til dit studieophold – det er op til dit amerikanske universitet at bestemme, hvilket visum du får. Det er også universitetet, der sørger for at udstede de dokumenter, du skal bruge for at søge visum på Den amerikanske Ambassade i København. læs mere om visum til USA her.

Er det en god ide at købe en forsikring, når jeg skal studere i USA?

Ja! Det er vigtigt at være godt forsikret, når man rejser, og dette er også tilfældet i USA. Det er meget dyrt at gå til læge eller komme på hospitalet i USA, så for at undgå store udgifter i disse tilfælde, er pengene til en forsikring givet godt ud.

Mit universitet i USA kræver, at jeg bruger deres forsikring – skal jeg det?

Mange universiteter i USA kræver, at du som studerende hos dem køber den forsikring, de udbyder. Med denne er du sjældent dækket ligeså godt, som du er med en forsikring, du har købt i Danmark, så du kan prøve at søge om dispensation til ikke at skulle købe den amerikanske forsikring. Hvis universitetet stadig kræver, at du køber deres forsikring, kan det stadig være en god ide også at købe en forsikring i Danmark, så du er sikker på, at du er dækket i alle nødstilfælde.