fbpx
Print

Columbia University, New York

Af Stine Krause Olsen, Fulbright 2016-17

Kort om opholdet

Jeg har færdiggjort en Master in arts in political science på Columbia University i løbet af det sidste år, hvor jeg har modtaget støtte fra Jeres fond. Det sidste år har været den bedste, største og hårdeste oplevelse i mit liv. Columbia University er et utrolig godt universitet, hvor det faglige niveau er imponerende. At være omgivet af nogle af de dygtigste forskere og studerende i verden er virkelig en unik oplevelse – så det faglige udbytte har også være helt enormt. Samtidig er NY en fantastisk by at bo og studere i, hvor der hele tiden venter et nyt eventyr. Så selvom byen kan virke lidt overvældende til tider, så er det en by, hvor man altid kan lave noget nyt og spændende – uanset om det er museum, jazz koncert, en gåtur i en ny bydel eller en vandretur 1,5 time uden for byen. De næste par sider beskriver mit ophold med større detaljeringsgrad. Men jeg kan ikke understrege nok, at det sidste år har været et sandt eventyr – og jeg er meget taknemmelig for, at I har ville støtte et ophold af denne natur.

Planlægningen af opholdet

Jeg vidste tidligt på min bachelor i statskundskab, at jeg ville læse en etårig kandidat på et eliteuniversitet i enten USA eller England. Jeg påbegyndte planlægningen af dette ophold tilbage i sommeren 2015, hvor startede min ansøgning til Fulbright’s Joint Scholarship til Columbia University. Herefter påbegyndte jeg processen med GRE og TOEFL test til at komme ind på Columbia University. Sideløbende søgte jeg dog også ind på London School of Economics i England. Efter jeg fik brevet fra Fulbright Kommissionen om, at jeg var modtager af deres scholarship, så blev det dog pludselig Columbia University som blev hovedfokus. Det betød altså, at legatet fra Fulbright blev den afgørende faktor for, at jeg endte på Columbia University og ikke London School of Economics.

Jeg fik dog først optagelsesbrev fra Columbia University i juni, 2016, så i mellemtiden fokuserede planlægningen på at sikre økonomisk støtte til turen, påbegynde ansøgning til boliger, få styr på det praktiske mht. visum, forsikring osv. Her var Fulbright endnu en gang meget hjælpsomme, hvor de ofte hjalp mig med forskellige praktiske detaljer.

Økonomisk planlægning

En stor del af forberedelsesarbejdet ligger naturligvis i at sikre de økonomiske muligheder, da scholarshippet kun dækkede halvdelen af min undervisningsafgift. Jeg brugte derfor omtrent otte til ni måneder på at legatansøgningen.

Anden planlægning

En anden stor del af forberedelsesarbejdet når man skal læse i en by som New York, er at sikre bolig. Generelt til boligsøgende i New York ville jeg sige, at man næsten bør finde noget når man er ankommet. Jeg var dog så heldig at blive optaget på Bikubens kollegier på Upper West Side allerede inden jeg ankom. Her bor man lidt over tyve danskere i nogle utroligt lækre lejligheder, som hurtigt bliver en tryg base i en ellers travl og heftig storby. Derudover, så bruger man selvfølgelig en hel del energi på at skaffe forsikring (her brugte jeg studenterforsikring.dk), gennemskue forsikring på Columbia University (som er obligatorisk) o. lign.

Så et års ophold på Columbia University kræver mange timers planlægning, som ikke ligefrem er det mest interessante eller sindsoprivende i verden. Men det er nødvendig planlægning, som i sidste ende nok skal betale sig.

Opholdet

Hovedårsagen til, at jeg valgte at tage af sted var for at opleve et universitet, hvor det akademiske niveau er i top, helt tæt på. Så jeg havde naturligvis meget høje forventning til det faglige niveau. Det skuffede heldigvis ikke. Men det at bo i New York City, opleve verden og få venner fra hele verden var faktisk en lige så stor del af det.

Fagligt udbytte

Det faglige niveau var oprigtigt talt i verdensklasse. Undervisningen foregik på meget anderledes måde end hjemme i Danmark, da man her typisk sidder 8-10 mennesker rundt om et bord med sin professor, så undervisningen er meget kendetegnet af at være meget inddragende, hvor deltagelse kræves. Så undervisningen i sig selv er enormt krævende. Samtidig er et pensum let på 2.000 sider, hvor der samtidig skal laves enormt mange afleveringer. Blot på mit første semester havde jeg 25 afleveringer, hvilket er en hel del når man er statskundskabsstuderende. Så der er ingen tvivl om, at undervisningen og den generelle arbejdsbyrde simpelthen bare var enormt krævende. Men underviserne er samtidig også enormt dygtige. De har alle lavet enormt spændende forskning, men er generelt også dygtige formidlere. Dertil kommer, at alle undervisere har ”office hours” hver uge, hvor underviserne har åben dør-politik, hvor man kan komme forbi og diskutere spørgsmål, deres forskning og lignende – det kan jeg virkelig anbefale at gøre brug af! Til sidst kommer det faktum, at de studerende generelt bare er meget engagerede og deltagende, hvilket generelt gør undervisningen bedre.

Jeg brugte en del energi på at finde ud, hvordan man skal læse igen, hvad en god studerende er og vænne mig til niveauet og tilgangen. Men når man vænner sig til det, så var min oplevelse heldigvis, at man som dansk studerende er godt rustet til at kunne være med på et højt niveau. Det kræver meget mere arbejde end hvad man er vant til fra Danmark, men udbyttet er dog også meget større.

”Alt det andet”

Selvom jeg primært tog til Columbia University for det faglige niveau, så var ”alt det andet” også en kæmpe oplevelse. NY er jo et sandt eventyr med et uendeligt antal af nye muligheder – men de venner jeg fik fra mit program, fra det danske kollegier og fra byen vil også altid være en oplevelse. Mit program var et relativt lille program med kun 26 studerende, men folk var heldigvis interessante og sjove. Der var kun meget få amerikanere i mit program, hvilket gjorde, at vi alle var nye i byen, så folk var meget klar til at gå på eventyr sammen, hvilket var skønt. Men da jeg boede i Bikubens hus, så lærte jeg samtidig en masse interessante danskere at kende, og det var til tider rigtig rart med nogle danskere omkring én.

Det sidste år har været alt, hvad jeg håbede på – og så meget mere. Det har været enormt lærerigt, enormt sjovt og enormt hårdt. Jeg har det som om, at min verden er blevet større, og jeg føler, at jeg har mange unikke oplevelser at tage med mig hjem. Fulbright Kommissionen var før mit ophold startede i hele planlægningsprocessen og undervejs i mit ophold en uvurderlig støtte og hjælp – og mit ophold var nok aldrig blevet til noget, hvis ikke det var for Fulbright. Så jeg sætter utrolig stor pris på, at I har ville støtte dette ophold.