Print

Boston University

Af Jacob Østergaard, Fulbright 2016-17

Min oplevelse med Boston University startede allerede i efteråret 2015 hvor jeg tog kontakt til den forskningsgruppe jeg ønskede at besøge. Jeg fik hurtigt etableret kontakten, i starten drejede det sig mest om at få lidt mere information omkring gruppen og efter et par mails og skype møder fik vi lagt en plan for mit forskningsophold. Derefter gik jeg i gang med de praktiske forberedelser. Der skulle laves en formel invitation fra BU, jeg skulle begynde på visum ansøgningen, søge økonomiske midler, finde et sted at bo osv. I starten kan det hele virke lidt uoverskueligt, men jeg var i god tid og kunne derfor tage en ting en ad gangen.

I min søgning efter mulige sponsorer stødte jeg hurtigt på Fulbright programmet. Jeg kendte Fulbright navnet, men det var min opfattelse at det ikke var muligt at opnå midler til et forskningsophold indenfor statistik og neuroscience. Det blev der lavet om på! Efter en ansøgningsproces med stor hjælp og engagement fra den danske afdeling i København fik jeg tildelt legatet i maj 2016. Herefter gik det stærkt fra Fulbrights side, de overtog visum processen og inviterede til infomøder i København hvilket var en hjælp til at forstå mere omkring Fulbrights vision, samt møde de andre legatmodtagere der skulle til USA samtidigt med mig. Et par måneder senere stod jeg pludselig i lufthavnen på vej mod Boston.

De første par dage i Boston gik med at få etableret sig. Der skulle oprettes mobil nummer, bankkonto, adgangskort og indskrivelse på universitetet. Det gik dog nemt, specielt som Fulbright studerende bliver man taget godt imod. Programmet er velkendt i USA og giver ekstra prestige, udover det at man kommer som forsker, så universitet var meget behjælpelige med de praktiske gøremål. Min tid på Boston University var en stor oplevelse, både personligt og professionelt. Jeg oplevede en anderledes forskingskultur og min gruppe var meget inspirende at arbejde med. Det gav mig et boost på det faglige plan, men samtidig vokser man som person når man pludselig står i uvante omgivelser og skal forsøge at tilpasse sig et nyt miljø. Derfor var det også et fint indslag at der en gang hver måned var pub-night for Fulbrightere i Boston. Her kunne man møde nuværende samt forhenværende Fulbrightere, dvs. både andre udlændinge og amerikanere. Det var en god måde at høre andres erfaringer og dele sine egne, i hyggelige omgivelser. Boston er i det hele taget en fantastisk by at opleve som indbygger. Udover museer, restauranter, sports begivenheder og koncerter har byen sin helt egen ånd som man kun oplever ved at bo der. Da hjemmeholdet vandt Superbowl 2017 festede hele byen og en anden af årets største begivenheder er Boston Marathon i april, hvor hele byen også vibrerer af liv på gaderne. Dertil hører at Boston har en fantastisk historisk betydning for begyndelsen på USA som nation, hvilket man kan bruge mange timer på at dykke ned i. Derudover er der ikke langt til eks. New York, Washington og Toronto, og hvis man får mulighed for det kan det stærkt anbefales at tage rundt og opleve de steder, samt hvad man ellers får mulighed for. En af mine store rejseoplevelser var da jeg deltog i et Fulbright seminar i Washington i april 2017. Temaet var ”American Federalism”, noget jeg først tænkte mere relevant for studerende i fx international politik. Der var da også et betydeligt antal deltagere med denne baggrund på seminaret, men selvom vi kun var få med anden baggrund (natur-/sundheds-videnskabelige eller lign.), gav det en interessant indsigt i hvordan hele det amerikanske system er opbygget. Dertil kom at turen bød på en rundtur i Washington, samt middage og besøg hos lokale, alt sammen arrangeret og sponsoreret af Fulbright programmet. Det eneste man skal gøre er at deltage! Jeg kan kun varmt anbefale at tage med på et af de seminarer der afholdes, selvom det ikke nødvendigvis ligger indenfor ens eget forskning eller studieretning. Det var et sjældent indblik i amerikansk kultur og er meget givende.

Sammenlagt har jeg i høj grad nydt mit ophold i Boston, både mht. forskning og oplevelser. At være en del af Fulbright programmet gav mig mulighed for at deltage i arrangementer der ellers ikke er tilgængelige samt møde en række inspirerende personer. Dertil kommer at den økonomiske støtte man modtager giver mulighed for at fokusere på oplevelserne og få så meget med som muligt. Det var i høj grad med til at gøre mit ophold til en enorm succes som jeg kan glædes over mange år frem.

Jacob Østergaard